Čeprav so strahovi lahko zelo omejujoči in znižujejo kvaliteto našega življenja, so vseeno le delčki naše energije in ponavadi samo posledice. Vse dokler se istovetimo z njimi, jim dajemo energijo in se oddaljujemo od svojega bistva, ki je ponavadi pod njimi pokopano. Premagovanje strahu je tako proces, ki delom naše psihe, katere se sedaj izražajo kot strah, odvzamemo energijo s tem, ko prepoznamo, kašno igro z njimi igramo ter se povežemo s svojim potencialom, ki je prav tako vedno prisoten, četudi pokopan pod bremeni strahov ali drugih potlačenih čustev.

 

 

Delavnica “Premagaj svoj strah” vsebuje učenje tehnike preseganja omejitev, katero zmore vsak, ki mu je le res dovolj, da mu strah kroji življenje. Vodena je z empatijo in podporo pri procesu, katerega izvaja vsak udeleženec individualno sam in je s tem dosežena tudi določena stopnja zasebnosti. Osebno doživljanje posameznika ostane samo njegovo, v kolikor sam ne čuti želje po tem, da bi ga izrazil ali podelil.

In kaj z delavnico pridobite?

– Učinkovito, a enostavno tehniko preseganja strahov in ostalih omejitev (npr. vzorcec), katero lahko izvajate kasneje tudi sami doma.

– Znanja o tem, kaj je strah, kako nastane in kako se z njim zavrtimo v začaranih krogih (ter kako narediti korake iz njih).

– Globlji vpogled vase in v svoje strahove ter tega, česa vas je sploh zares strah.

– Empatično podporo, strokovno vodstvo in varno okolje.

Omenjeni pristop preseganja strahov uporabljam tudi v invidiualnih terapijah, na katerega je ena izmed udeleženk napisala:

“PRESEGLA SEM SVOJE OMEJITVE”
“Od nekaj sem bila boječa, nikoli nisem rada sama hodila po temi ali bila prepuščena sama sebi. Za terapijo sem se odločila, ko je vse skupaj prišlo do točke, ko sem v vsem videla slabo, strah me je bilo ljudi in situacij, ki bi mi lahko škodovale.
S pogovorom sem na terapiji sama prišla do zaključkov, ki pa mi drugače zagotovo ne bi prišli na misel. Navdušena sem bila nad vajo z izmenjevanjem položajev, s tem sem dobila drug pogled na svoj strah. Lahko sem sedela na svojem stolu in bila plašna, ali se vsedla na mesto mojega strahu, videla sebe in spoznala zaradi česa se bojim. Ugotovila sem, da sem svoj strah jaz sama. Celotna terapija mi je pomagala do zavedanja, da nosim sama moč rešitve, ker si svoje občutke ustvarjam sama. Zato se lahko vedno “usedem na drug stol” in zaživim to, kar hočem” (Julija, Sežana).

Delavnica “Premagaj svoj strah” bo v Ljubljani ponovno 6.1.2017 v LILA centru na Kogovškovi 12 in bo potekala od 10h do 18h.

Več informacij o strahu in njegovemu preseganju ter delavnici kot taki lahko dobite tudi iz intervjuja na to temo za spletno revijo Caelle tukaj:

http://caelle.com/zaradi-strahu-izgubljas-energijo-za-zivl…/

 

Cena delavnice je 80 eur. Število mest je zaradi individualnega pristopa omejeno na največ 10 oseb (a le redko kdaj nas je več kot 5). Na delavnici dobite krajšo skripto z opisom tehnike za lažjo kasnejšo uporabo doma še na ostalih omejitvah.

 

Zakaj bi živeli iz svojih omejitev, če lahko iz Sebe!

Na delavnico se lahko prijavite preko emaila:

anita@osebni-razvoj.si

ali preko telefona 031 870 474, kjer z veseljem odgovorim tudi na vsa morebitna vprašanja.

 

 

Prijave:
Z nakazilom 30 Eur na TRR št. SI56 6100 0001 0693 724, Delavska Hranilnica, ADMISSA, Anita Gomezel s.p. Namen: Delavnica strah in vaše ime (ali preko poštne nakaznice). Prijavnina (30 eur) se NE vrača (razen v primeru, da delavnica odpade), vam pa zagotavlja prosto mesto na seminarju. Preostanek se poravna na TRR račun po izvedbi tečaja (lahko pa tečaj v celoti plačate že pred samo izvedbo). Hvala za razumevanje.

 

 

Scroll to Top