Tehniko Reiki-ja okrog leta 1900 »obudil« Dr. Mikao Usui, katera se je tako najprej začela širiti po Japonski, kasneje pa po celem svetu. Po omenjenem gospodu je osnovni Reiki dobil tudi ime USUI Reiki.

Metoda je enostavna za uporabo, deluje pa na moči izključno pozitivne energije na način izpodrivanja negativnosti iz vseh vaših teles (fizičnega, čustvenega, mentalnega, eteričnega) in vzpostavljanja  ravnovesja.  Lastnost Reikija  torej je, da kot energija vedno išče optimalno ravnovesje  in pri tem telesa čisti vsega, kar mu škoduje (potlačenih čustev, energetskih blokad, toksinov itd.)

Na temo Reikija lahko nekaj več informacij dobite tudi v članku z dne 23.8.2012, kateri je bil objavljen v Dnevniku in si ga lahko preberete tukaj: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042548003

Vabljeni tudi k branju foruma, kjer je Reiki ena izmed tem  ter spremljanju objav krajših člankov pod razdelkom članki in novice v osnovnem meniju.

Za razjasnitev morebitnih drugih dilem in vprašanj pa me lahko kontaktirate preko obrazca TUKAJ

Tehnika Reiki-ja je stara kot je staro človeštvo.

Nihče ne ve kje točno je v ti obliki nastala in kdaj, štejemo pa za njenega utemeljitelja japonca Dr. Mikao Usui-a, ki je okrog leta 1900 našel Reiki v starih svetih spisih in ga »obudil« v uporabo. Tehnika se je najprej začela širiti po Japonski, kasneje pa po celem svetu. Po omenjenem gospodu je osnovni Reiki dobil tudi ime Usui Reiki.

V Slovenijo je prišel v začetku 90-ih let in ostaja zimzelen še danes.

Vmes se je tudi prilagodil naši kulturi in dobil potrebno uporabnost za vsakdanje življenje.

Scroll to Top