Vsa pričevanja so stranke izrazile na svojo željo in brez vplivanja nanje. Hvala vam.

Nekateri želijo ostati anonimni.

 

“REŠILA SEM SE ANKSIOZNOSTI”

Verjetno ste že slišali: ”Poskusila se že čisto vse, pa nič ni pomagalo, dokler…” Res je, da sem preiskusila že precej tehnik, s katerimi sem želela premagati svoje težave oz. se osvoboditi vzorcev v katerih sem odraščala. Ko sem pri 19ih prišla študirat v Ljubljano, sem se še bolj začela ukvarjati sama s sabo, beri mučit. Na plano je prišlo marsikaj in zaradi privzgojenega občutka, da nisem nikoli in res nikoli dovolj dobra, ker ničesar ne naredim dovolj dobro, sem bila anksiozna. To se je kazalo v neuspešnem opravljanju izpitov na fakulteti. Mojo težavo je podkrepil še perfekcionizem. Bila sem precej zaprt človek, saj sem se bala razočaranj, predvsem pa sem bila jezna in žalostna ob spoznanju, da v družinskem okolju nisem dobila materinske in očetovske ljubezni kakršno vem, da bi si jo kot otrok zaslužila.
V septembru 2012 sem se pri Aniti udeležila tečaja reiki-ja. Naučila sem se, da si s to tehniko lahko na telesnem nivoju veliko pomagam: izboljšam koncentracijo, se intenzivneje učim in usvajam snov in da sem pri tem bolj sproščena. Tečaj je potekal v prijetnem vzdušju. Na zanimiv in enostaven način smo se naučili reiki-ja, pridobili pa še drugih znanj in nasvetov, saj smo tudi z drugimi udeleženci izmenjali izkušnje.
Ker pa sem morala za reševanje svojih težav pobrskati globlje in ker si pri tem ne znam pomagati sama, sem se odločila, da z Anito naredim terapijo. Ta je potekala preko pogovora. Na terapiji sem se poglobila v svoj problem, začela prepoznavati povezave, razumeti zakaj so stvari takšne kot so in zakaj odreagiram na določen način. Dva tedna po terapiji sem imela izpit. V sebi sem bila bistveno bolj pomirjena in prepričana, da ga bom uspešno opravila. Moj odnos do opravljanja izpitov se je izboljšal. Zdaj se na njih bolj umirjeno pripravljam in se sposobna verjeti, da mi bo uspelo. NI več prostora za misli, ki niso v skladu s tem.
Izboljšal se je tudi moj odnos z očetom, bolje komunicirava in me razumevajoče podpira pri mojem študiju. Počutim se bolje, kar seveda opazijo tudi drugi. Pridno opravljam izpite, jeseni bom diplomirala.
To je moja zgodba, vsak pa ima svojo. In vsak lahko pomaga le sebi, pa čeprav se sliši klišejsko, to drži. Jaz sem se s temi terapijami uspešno razbremenila težkega delčka preteklosti in našla sebe. Vredno je bilo poskusiti. Srečno tudi vam! Laura, Lj.)

“ZAČELA SEM SPOŠTOVATI SEBE”
»Pred tremi leti sem se začela osebnostno rušiti zaradi nakopičenega stresa in globoko zakoreninjene in potlačene žalosti. Dolgoletne neurejene družinske razmere v sicer navidezno dobro urejeni družini so vsekakor pripomogle k temu. Številni poskusi samopomoči tudi s pomočjo ustreznega čtiva niso prinesli ustreznega učinka, saj sem se neprestano vrtela v krogu. Sreča in usoda me je pripeljala k Aniti, ki je že v nekaj seansah uspela pomagati k temu, da sem napravila velike korake k reševanju notranjih konfliktov.  Z njeno pomočjo vedno bolj spoznavam svojo lastno bit in vedno bolj spoštujem samo sebe. Jeza in srd, ki sem ju čutila do očeta, sta se razblinili po eni seansi. Sem na dobri poti k razreševanju nerazčiščenih problemov v zvezi z odnosi s pokojno materjo. Spoznala sem prisotnost patoloških vedenjskih vzorcev –  ozaveščanje  slednjih pa je osnova za spreminjanje. Našla sem pot do sebe in našla sem načine k spoznavanju in oblikovanju sebe na tak način, da se spoštujem. Aniti in osebi, ki me je postavila na pot k njej, sem globoko hvaležna in Anitino pomoč vsakomur, ki jo potrebuje, priporočam z vsem srcem«. (Marianna, Lj.).

“PREMAGALA SEM STRAH PRED IZGUBO”
»Na terapiji sem raziskovala strah pred izgubo bližnjih, ki me je vedno bolj hromil. Babica je imela raka v zadnjem stadiju in v njeni bližini mi je bilo zelo težko, saj so mi ves čas na oči silile solze, ker sem se zavedala, da jo bom izgubila. Z Anitino pomočjo sem odkrila vzorce, ki so povzročali strah pred izgubo in po terapiji sem se lahko normalno pogovarjala z babico in spet uživala v stikih z njo. Večno bom hvaležna, da mi je to uspelo, zlasti zato ker je nekaj mesecev zatem umrla in vem, da bi mi bilo žal, če ne bi izkoristila časa, ko je bila še med nami«. (Manca, Lj.).

 

“LAŽJE ŽIVIM”
»Pri Aniti sem bila že nekajkrat in moram priznati, da je napredek očiten. Že po prvi terapiji se mi je v trenutku svet zazdel lepši in lažje sem zadihala, mnogi moji strahovi pa so se polegli, kar se mi je prej zdelo popolnoma nemogoče. V odnosih sem postala bolj samozavestna in se mnogo manj obremenjujem z mnenji drugih ljudi, kar je zame posebna in popolnoma nova oblika svobode. Seveda so se mi zdaj odprla nova poglavja moje osebnosti, ki jih moram urediti in z delom pri Aniti še nisem zaključila, ampak že zdaj je napredek tako očiten in močan, da mi daje že samo zavedanje tega moč in voljo za nadaljne uspehe tudi brez tuje pomoči. In to je res veliko vredno. Hvala ti Anita«. (stranka želi ostati anonimna).

“PRESEGLA SEM SVOJE OMEJITVE”
»Od nekaj sem bila boječa, nikoli nisem rada sama hodila po temi ali bila prepuščena sama sebi. Za terapijo sem se odločila, ko je vse skupaj prišlo do točke, ko sem v vsem videla slabo, strah me je bilo ljudi in situacij, ki bi mi lahko škodovale.
S pogovorom sem na terapiji sama prišla do zaključkov, ki pa mi drugače zagotovo ne bi prišli na misel. Navdušena sem bila nad vajo z izmenjevanjem položajev, s tem sem dobila drug pogled na svoj strah. Lahko sem sedela na svojem stolu in bila plašna, ali se vsedla na mesto mojega strahu, videla sebe in spoznala zaradi česa se bojim. Ugotovila sem, da sem svoj strah jaz sama. Celotna terapija mi je pomagala do zavedanja, da nosim sama moč rešitve, ker si svoje občutke ustvarjam sama. Zato se lahko vedno »usedem na drug stol« in zaživim to, kar hočem« (Julija, Sežana).

 

” S TEM, KO SEM RAZREŠILA VZROKE V SEBI, SEM SE ZNEBILA TUDI HPV VIRUSA”

Že nekaj časa pred obiskom terapij sem delala na sebi, na takšen in drugačen način. Kljub temu se je pojavil virus HPV, kar me je presenetilo. Nisem vedela, zakaj se je pojavil meni, zakaj sploh, nisem razumela. Začela sem hoditi k Aniti na terapije zaradi drugih stvari in med njimi sva se trudili odstraniti tudi omenjeni virus. Skozi terapijo sem razumela, zakaj se je pojavil in kaj mi skuša ‘pokazati’, ‘povedati’. Ko sem sprejela ta del sebe, ki sem ga odrivala, je lahko virus HPV odšel. Vseeno pa sem odšla na ginekološko kliniko, kjer so mi še dodatno potrdili, da ga ni več. Bila sem res vesela, čeprav sem tudi že prej to čutila, je bil to še dodaten dokaz, da sva z Anito zmagali. Res sem ji hvaležna za to (in še za mnogo drugih stvari), ker si je vedno vzela čas, ko sem ji potožila v zvezi s tem in, ker je delala na tem tudi izven terapij. Vedno mi je dajala občutek, da si enako močno kot jaz želi mojo ozdravitev. Anita, iskreno hvala. (Ana, Vrhnika).

Scroll to Top