Reiki je Univerzalna življenjska energija in uporaba te energije za zdravljenje in samozdravljenje na vseh področjih življenja.

Tehniko Reiki-ja okrog leta 1900 »obudil« Dr. Mikao Usui, katera se je tako najprej začela širiti po Japonski, kasneje pa po celem svetu. Po omenjenem gospodu je osnovni Reiki dobil tudi ime USUI Reiki.

Metoda je enostavna za uporabo, deluje pa na moči izključno pozitivne energije na način izpodrivanja negativnosti iz vseh vaših teles (fizičnega, čustvenega, mentalnega, eteričnega) in vzpostavljanja  ravnovesja.  Lastnost Reikija  torej je, da kot energija vedno išče optimalno ravnovesje  in pri tem telesa čisti vsega, kar mu škoduje (potlačenih čustev, energetskih blokad, toksinov itd.)
S tem, ko začnemo izvajati Reiki to za vaše telo ni pravzaprav nič posebno novega-  vsak od nas v sebi že nosi Univerzalno življenjsko energijo. Na tečaju se le naučimo  usmerjati vase veliko večje količine te energije kar sproža procese čiščenja in uravnovešanja.

Na temo Reikija lahko nekaj več informacij dobite tudi v članku z dne 23.8.2012, kateri je bil objavljen v Dnevniku in si ga lahko preberete tukaj: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042548003

Vabljeni tudi k branju foruma, kjer je Reiki ena izmed tem  ter spremljanju objav krajših člankov pod razdelkom članki in novice v osnovnem meniju.

Za razjasnitev morebitnih drugih dilem in vprašanj pa me lahko kontaktirate preko obrazca tukaj>>

Sama največjo prednost Reikija vidim v tem, da deluje tudi na vzroke (ki so pogosti na naši čustveni in mentalni ravni) in ne zgolj na posledice (torej ne »pozdravi«le  bolečine/bolezni, temveč začne vplivati tudi na vzroke, ki so pripomogli, da je do bolečine sploh prišlo).

Za globlje iskanje vzrokov je sicer še vedno najhitrejša psihoterapija, kjer pa je  potrebna visoka mera odprtosti za soočanje s težavami. Reiki, po drugi strani, pa to počne počasi, a vztrajno- če vztrajate tudi vi (žal je tako kot z vsako tehniko- šele izvajanje vam prinese rezultate).  Tistim, ki obiskujejo psihoterapije pa pogosto služi kot “pospeševalec” osebnega razvoja in tudi opora.

Reiki ni povezan z nobeno religijo, enako deluje na vse ljudi, ne glede na katerokoli pripadnost (versko, rasno, politično, spolno…). Izvaja ga lahko vsak, ki se je željan odpreti na pozitivno energijo in se nauči par korakov postopka. Reiki torej nikakor ni za »izbrance«! Zanj ni potrebno »verjeti« čisto v nič, zelo pa pomaga odprtost na obstoj energij in zmožnost sprejemanja novosti.

Ker je Reiki pozitivna energija z njim ni mogoče škodovati (obstaja le nekaj etičnih in previdnostih pravil). Z njim lahko pomagamo sebi, drugim, živalim, rastlinam, mineralom, Zemlji itd. preko dviganja energetskega nivoja.

REIKI TEČAJ 1.STOPNJE

Reiki tečaj 1. stopnje je namenjen začetnikom in tako predznanje ni potrebno.

REIKI TEČAJ 2.STOPNJE

Reiki tečaj 2. stopnje predstavlja nadgradnjo moči energije na naše čustveno in mentalno telo.

REIKI TEČAJ 3. IN 4. STOPNJE

Intenziteta energije se poveča za 4-5x ter doseže področje vaše intuicije in zunajčutnih zaznav.

REIKI SREČANJA

Reiki srečanje je srečanje, ki je namenjeno ohranjanju stika s tehniko Reikija, poglabljanju izkušenj in načinov dela z Reikijem ter druženju z podobnomislečimi in izmenjava izkušenj. Srečanja potekajo vsak drugi mesec in so zasnovana tako, da so primerna za Reikiste vseh stopenj (od prve do četrte in naprej). Vabljeni tudi tisti, ki ste tečaje Reikija opravili drugje.

Reiki na prostem
Scroll to Top