Ali Reiki lahko škodi?

Ne, reiki ne more škoditi.

Reiki kot pozitivna energija samo dviga vibracijo naših teles- tako fizičnega, kot čustvenega, mentalnega, duhovnega… Ob tem se pogosto zgodi proces čiščenja nižjih vibracij, ker je to del uravnovešanja. Vsaka tehnika dela na sebi izpodriva negativnosti, da bi lahko dosegli višji nivo in se ob tem lahko naprej počutimo slabše za krajši čas.

Rada dam primerjavo s prahom- ko pometamo, se prah dvigne in nam gre v nos nekaj časa. Takrat se ga vedno tudi nekaj odstrani in ko pade ponovno na tla, ga je manj. Podobno je tukaj. Ko pride več energije v telo, se začne proces čiščenja in uravnovešanja na vseh nivojih, zato nam lahko pokaže naše blokade, da bi jih predelali. To pa ne pomeni, da nam škodi, kot marsikdo razume vsako poslabšanje počutja tako na fizični kot psihični ravni. Reiki izpodriva, pogosto tudi razreši, včasih potrebujemo za to še dodatne tehnike (psihoterapijo, spremembo prehrane itd). Izpodriva pa vedno tisto, kar je ta oseba v sebi že imela, četudi se morda ni zavedala.

Iz mojega vidika in razumevanja (tudi psihe nasploh) je to, da Reiki škodi mit iz preteklosti, kjer niso združevali različnih znanj in pač sledili samo ezoteričnim vidikom, brez psihologije.

Ni mogoče biti vedno super pozitivni in visokih vibracij in obenem tudi rasti. Življenje je tok obojega, pogosto potrebujemo predelati nižje aspekte, da se ti lahko sprostijo in transformirajo.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.