Zakaj stopnje reikija?

Osvajanje Reikija je po Usui sistemu  razdeljeno v štiri stopnje:

1. stopnja (naučimo se kaj Reiki je, kako deluje, osnove prakse dela z Reikijem, spoznamo kaj so simboli in prvi simbol CHO KU REI, imamo prve praktične izkušnje, prejmemo iniciacijo v 1. stopnjo ) – Fizični Reiki

2. stopnja (nadgradimo osnove z delom na daljavo, spoznamo dva nova simbola SEI HE KI in HON SHA ZE SHO NEN, meditacijo na simbole, Reiki vodnike, delo s čustvi in kako si pomagati v procesu čiščenja, čakre in podobno, prejmemo iniciacijo v 2. stopnjo.)- Mentalni Reiki

3. in 4. stopnja – lahko se ju uči skupaj ali ločeno. 3. Stopnji rečemo Mojstrska stopnja, 4. pa Učiteljska. (ponovno nadgradimo znanje z poznavanjem duhovnega vidika sebe, svojih potencialov kot duhovno bitje, naučimo se tehnik kot so kotodama, Reiki transmisija, Reiki manifestacija, spoznamo simbol DAI KO MIO. V kolikor je zraven še 4. Stopnja pa se naučimo postopka iniciacije drugih, sebe, predmetov, kako predajati Reiki naprej in kdaj, simbol RA-KU). Prejmemo iniciacijo v 3. in 4. stopnjo.

 

Znanje in izkušnje se nadgrajujejo po stopnjah zato, ker se tako najlažje osvajajo.

Obenem se pri posamezniku veča odprtost za sprejemanje energij, ki se sproti dogaja s tem, ko se ob uporabi Reikija počasi čistijo blokade, ki onemogočajo večjo odprtost že na začetku. Tako se postopoma vedno bolj odpiramo in imamo od tehnike vedno več. Primer: Bi lahko zlili 100 litrov vode v 2 cm cev? Težko, veliko bi je šlo mimo. V 50 cm cev bi je šlo veliko več, je tako?

 

Naša odprtost (kanal) se tako postopoma širi.

In postajamo vedno boljši prevodniki energije, obenem pa se tudi vedno bolj uravnovešamo (»zdravimo«) na vseh področjih. Vse naenkrat preprosto ne gre.

Namen Reikija je zame ravno to, da se postopamo dogaja osebni in duhovni razvoj preko preseganja notranjih blokad in neravnovesja, zato je pot že cilj na nek način, ne pa »lovljenje« čimveč energije same po sebi in zbiranje potrdil o opravljenih stopnjah.

 

REIKI TEČAJ 1. STOPNJE REIKI TEČAJ 2. STOPNJE REIKI TEČAJ 3. IN 4. STOPNJE
Reiki tečaj 1. stopnje je namenjen začetnikom in tako predznanje ni potrebno. Reiki tečaj 2. stopnje predstavlja nadgradnjo moči energije na naše čustveno in mentalno telo. Intenziteta energije se poveča za 4-5x ter doseže področje vaše intuicije in zunajčutnih zaznav.
Opis in prijava Opis in prijava Opis in prijava

 

REIKI SREČANJA

Reiki srečanje je srečanje, ki je namenjeno ohranjanju stika s tehniko Reikija, poglabljanju izkušenj in načinov dela z Reikijem ter druženju z podobnomislečimi in izmenjava izkušenj. Srečanja potekajo redno  in so zasnovana tako, da so primerna za Reikiste vseh stopenj (od prve do četrte in naprej). Vabljeni tudi tisti, ki ste tečaje Reikija opravili drugje.

Opis in prijava

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.