Nadgradnje USUI reikija

Po tem, ko nekdo opravi in osvoji Usui sistem Reikija, se naša telesa (torej fizično, čustveno, mentalno, duhovno telo…) “dvignejo” do določenega nivoja energije in ta postane novo stanje. Kar pomeni lažje življenje, več notranjega miru in zdravja, a obenem pogosto to še ne predstavlja konca naše osebno-duhovne rasti.

Takrat se pogosto zgodi, da nas začne vleči v napredovanja. Marsikdo ob tem občuti, da je pri pomoči drugim z doseženi stopnjami Reikija uspešen, pri sebi pa ne uspe iti naprej preko ovir, ki so še ostale ali pa preprosto zaznava, da zanj vse skupaj ni več tako intenzivno, kot je bilo prej.

 

Kaj pomeni nadgradnja Reiki-ja?

Da se naučimo dodatnih načinov uporabe Reikija, ki so večinoma bolj abstraktni, krajši za uporabo, močnejši in tako dosegajo globje nivoje (tudi zato, ker smo z Usui-jem že prišli do določene točke oz. naredili osnovo).

Nadaljevanje po poti Reikija seveda ni potrebno v kolikor osebo v to ne povleče. Usui sistem nam da veliko orodij. Odvisno je samo kaj si želimo in kam nas vleče/kam gremo.

Osebno me je vleklo naprej v kar nekaj nadgradenj, naprej učim tiste, katere so se me dotaknile in jih tudi sama še vedno izvajam (Imara Reiki, Kundalini Reiki, Angelski Reiki, Shamballa Reiki, Green Tara Reiki  ter Kali Reiki (slednjega res le za omejeno število oseb, ki jim je Kali blizu že od prej). Seveda pa obstajajo tudi še druge nadgradnje, katere učijo drugi Reiki Učitelji, zato verjamem, da boste našli pravo zase, če vas vleče naprej.

Opazila sem, kako se skozi svojo Reikijsko pot nezavedno šla od bolj “materilnih” sistemov do bolj transpersonalnih, torej od bolj uravnovešanja teles do dviganja Zavesti in podpore na teh nivojih.

Zato tudi sama najbolj predlagam tak vrsti red, je pa seveda to odločitev posameznika. Pri nekateri nadgradnjah imam pogoj, da je oseba opravila še kakšno nadgradnjo vmes (ni nujno pri meni, lahko pri drugem učitelju) zaradi procesa, ki se skozi to zgodi. Pač ne gre govoriti in se odpirati na duhovna stanja Shamballe in Enosti, če spodnji centri niso malo bolj uravnoteženi- preprosto to nima kaj velikega učinka. Kot se ne bi imelo kam prijeti oz. kam pasti, po domače.

Zato imam sama tri nivoje nadgradenj:

  1. NIVO NADGRADENJ, katere se lahko udeležite direktno po 3. stopnji Reikija: Imara Reiki, Kundalini Reiki, Angelski Reiki, Green Tara Seichim (slednji je sicer najmočnejši od vseh, vendar zaradi pristopa Sočutja, se ga lahko izvaja že po 3. stopnji).
  2. NIVO NADGRADENJ, za katerega potrebujete dve od nadgradenj 1. nivoja: 4. stopnje Shamballa Reikija
  3. NIVO NADGRADENJ, za katerega potrebujete dve nadgradnji 1. nivoja in Shamballa Reiki ter osebno afiniteto do boginje Kali: Kali Reiki.

 

Vse skupaj ni moja kaprica, temveč izhaja iz želje po resničnemu doprinosu. Ne moremo iti na fakulteto direktno iz osnovne šole, kaj veliko od tega ne bi imeli. In ne moremo prehiteti sebe in svojih procesov. Pogosto je pot bolj pomembna kot cilj.

 

Včasih pa le Reiki tudi ni dovolj. O tem sem napisala krajši sestavek- več tukaj.

Sploh takrat, ko oseba potrebuje presegati določene nekonstruktivne vzorce, travme, začarane kroge, se potrebuje naučiti veščine kot so komunikacija in podobno. Reiki nam dviga vibracijo in uravnoveša, čisti marsikatere blokade (tudi čustvene in mentalne), ne more pa nas sam naučiti določenih novih veščin, če se jih ne sami, prav tako ni psihoterapija. Kdor si želi ali potrebuje tak pristop, mu lahko pomagam tudi z drugimi tehnikami. O mojem ostalem delu več tukaj.

 

Nadgradnje potekajo v treh oblikah:

  • kot krajši tečaji v živo (v Ljubljani, Mariboru, občasno v Sežani).
  • kot tečaji online preko Zooma v živo.
  • nekatere pa tudi kot individualna iniciacija na daljavo (kjer dobite priročnik sami vnaprej in ko ga predelate, se slišimo za morebitna vprašanja ter izvedemo iniciacijo na daljavo. Ta poteka ob dogovorjenem času, ki ustreza obem).

 

Vse oblike skupinskih tečajev so razpisane vnaprej pod razdelkom “Aktualni tečaji” glede na povpraševanje.

 

Vabljeni naprej po Reikijski poti, če ste se v njej našli. 🙂

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.