Kaj je reiki in kaj ni

Reiki je Univerzalna življenjska energija in samo to.

REI- univerzalen, KI- energija.

Verjamem, da je samo ENA Univerzalna življenjska energija, lahko ji sicer dajemo različna imena (Reiki, Prana, Bioenergija, Brezpogojna Ljubezen itd.) in iz njene uporabe izhajajo različne tehnike (Reiki, Bioenergija, Chi Gong itd…), vendar izvirna energija Življenja je zame ena.

Ime Reiki se nanaša na energijo kot tudi tehniko. Sama tehnika uporablja to energijo za zdravljenje ter samozdravljenje na vseh področjih življenja.

Metoda je enostavna za uporabo, deluje pa na moči izključno pozitivne energije na način izpodrivanja negativnosti iz vseh vaših teles (fizičnega, čustvenega, mentalnega, eteričnega) in vzpostavljanja  ravnovesja.  Lastnost Reikija torej je, da kot energija vedno išče optimalno ravnovesje in pri tem telesa čisti vsega, kar ima nizko vibracijo in mu škoduje (potlačenih čustev, energetskih blokad, toksinov itd.)
S tem, ko začnemo izvajati Reiki, to za vaše telo ni pravzaprav nič posebno novega-  vsak od nas v sebi že nosi Univerzalno življenjsko energijo. Na tečaju se le naučimo usmerjati vase veliko večje količine, kar sproža procese čiščenja in uravnovešanja.

Reiki ni povezan z nobeno religijo in ni religija, enako deluje na vse ljudi, ne glede na pripadnost (versko, rasno, politično, spolno…).

Izvaja ga lahko vsak, ki se je željan odpreti na pozitivno energijo in se nauči par korakov postopka. Reiki torej nikakor ni za »izbrance«! Zanj ni potrebno »verjeti« čisto v nič, zelo pa pomaga odprtost in zmožnost sprejemanja novosti.

Ker je Reiki pozitivna energija z njim ni mogoče škodovati (obstaja le nekaj etičnih in previdnostih pravil. V vseh teh letih in več kot 1000 udeležencih  tečajev, ni škodil še nikomur).
Z njim lahko pomagamo sebi, drugim, živalim, rastlinam, Zemlji itd..preko dviganja energetskega nivoja.

Reiki tudi ni čudežna paličica, ki bo odpravil vse težave v parih dneh. Je tehnika samopomoči, katero pa je za rezultate potrebno izvajati.

 

Skozi svoje sedaj že večletno učenje Reikija sem se srečala z marsikatero neresnico o njem, zato sem o tem napisala tudi članek, katerega lahko preberete tukaj << (link do članka) <<

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.